Rozvoj obchodnej a hospodárskej spolupráce Slovenska a Ruska z hľadiska inštitucionálneho zabezpečenia - Drieniková, Kristína, 1982-
Hospodárska a obchodná spolupráca s Ruskou federáciou je jednou z priorít zahraničnoobchodných aktivít Slovenska. Vzájomné vzťahy medzi Slovenskom a Ruskom sú rozvíjané na vysokej úrovni v rôznych oblastiach hospodárstva, predovšetkým v energetike sú obe krajiny strategickými partnermi, veľmi dobre funguje a rozvíja sa spolupráca aj v kultúrnej, vedecko-technickej oblasti, v oblasti cestovného ruchu, investíciách. K rozvoju vzájomných obchodných kontaktov prispievajú a napomáhajú rôzne orgány a inštitúcie. Spolupráca na úrovni vlád, regionálna spolupráca, spolupráca na úrovni podnikateľského sektora. Potenciál na ďalší rozvoj spolupráce medzi Slovenskom a Ruskom je veľký. Najdôležitejšia je však iniciatíva firiem, ako dokážu využiť možnosti a perspektívy slovenského i ruského trhu.