Spotrebiteľ a internet v roku 2008 - Horňák, Pavol
Autor príspevku na základe analýzy predošlého vývoja a súčasného stavu v oblasti užívateľského a spotrebiteľského správania sa na internete, hodnotí potenciál perspektívneho trhu, ktorým sa internet v posledných rokoch stal. Zužitkovanie nastupujúcich sociotechnologických trendov predstavuje príležitosť, a to nielen pre online predaj na Slovensku. Autor sa zamýšľa nad možnosťami a bariérami vývoja týchto trendov, ako aj nad faktormi ovplyvňujúcimi premenu lokálneho užívateľa na globálneho spotrebiteľa. Autor komentuje relevantnosť otázky využitia typológie spotrebiteľa v špecifickom prostredí internetu. Na záver uvádza niekoľko prognóz na rok 2008 a best practice príkladov z obchodnej praxe.