Evropská migrační politika za hranicemi Evropy - Pošvářová, Jaroslava
Migračná politika Európskej únie zameraná nielen na ochranu a kontrolu hraníc proti prílivu nelegálnej migrácie, ale aj na teritóriá tretích krajín, z ktorých nelegálni migranti prichádzajú. Globálny prístup k migrácii. Vonkajšie hranice a nelegálna migrácia. Multilaterálna spolupráca - otázka solidarity. Bilaterálna spolupráca. Ochrana hraníc za hranicami Európy.