Medzinárodné účtovné štandardy a finančný prenájom - Derco, Ján
Daňová reforma, resp. zákon č. 595/2003 Z.z. a jeho novela č. 534/2005 Z.z. o dani z príjmov priniesli aj zmenu v definícií finančného prenájmu. Základné pojmy z oblasti finančného prenájmu a postupov pri účtovaní definovalo opatrenie Ministerstva financií SR č. 25167/2003-92. Okrem iných zmien zákon v paragrafe 30a upravuje účtovanie finančného prenájmu podľa zásady ekonomického úžitku. Tieto predpisy približujú spôsob vykazovania finančného prenájmu na Slovensku podľa ustanovení Medzinárodných účtovných štandardov (IAS- International Accounting Standards)