Strukturální proměny světové energetiky a jejich geopolitické souvislosti - dokončení z minulého čísla - Fárek, Jiří
Všeobecné prehodnotenie prevládajúcich odmietavých postojov k atómovej energii. Argumenty pre atómovú energiu. Závislosť svetového hospodárstva od ropy. Neisté predikcie cien ropy. Vznik a rozmach tzv. suverénnych fondov (sovereign wealth funds) vnímaný s obavami. Svetová energtika naďalej ako faktor potenciálneho napätia vo svetovom hospodárstve.