Komparácia ekonomických cyklov v procese globalizácie ekonomík - Novák, Marcel, 1979-
Identifikácia problémov ekonomických cyklov, s ktorými zápasili ekonomiky EÚ a USA v 2. polovici 20. storočia a v 1. desaťročí 21. storočia.