Kedy je železničná osobná doprava efektívna? - Poliak, Miloš
Pretrvávanie problémov vo financovaní regionálnej osobnej dopravy na Slovensku. Zvýšené požiadavky na verejné zdroje. Nedostatočná koordinácia autobusových a vlakových spojov a znižovanie kvality hromadnej osobnej dopravy. Presunutie zodpovednosti za regionálnu železničnú dopravu na samosprávne kraje. Prevádzkovanie autobusovej dopravy - náklady, tržby a straty. Prevádzkovanie železničnej dopravy a jej efektívnosť. Optimalizácia dopravy.