Efektívnosť slovenského poľnohospodárstva po vstupe do Európskej únie - Grznár, Miroslav
Vstup SR do EÚ významne zmenil podnikateľské prostredie aj v odvetví poľnohospodárstva. Na veľkom európskom agrárnom a potravinárskom trhu sa môžu presadiť len výrobcovia disponujúci konkurenčnou výhodou a schopnosťou ju využiť. Článok sa venuje analýze vplyvu prevzatia Spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ na konkurencieschopnsť a efektívnosť slovenských podnikov. Výsledky potvrdzujú značnú disparitu dosahovaných výsledkov, ktorá je dôsledkom diferencovaných manažérskych kompetencií riadiacich pracovníkov podnikov.