Vývoj bilančnej rovnováhy bankového sektora SR a jeho vplyv na rentabilitu - Preisinger, Dušan
Bilančnú rovnováhu bankového sektora je možné považovať za významný indikátor ekonomickej pozície bankového sektora. Ešte vyššiu vypovedaciu hodnotu má pri hodnotení ekonomickej pozície konkrétnej banky. Ide o ukazovateľ, ktorý je výslednicou úrovne kapitálovej a finančnej stability bankového sektora, cash-flow a rentability. Ovplyvňuje najmä úrokovú vetvu, ktorej význam v štruktúre finančných tokov mierne klesá, ale stále má dominantné postavenie. Analýza a stručné zadefinovanie vybraných faktorov, ktoré ovplyvňujú jeden z významných indikátorov finančnej a kapitálovej stability komerčnej banky. Jeho modifikácia je použiteľná aj pre nefinanené korporácie.