Diverzifikácia ekonomických činností s dôrazom na zamestnanosť - Buday, Štefan
Snaha o zlepšenie kvality života vo vidieckych oblastiach prostredníctvom diverzifikácie vidieckej ekonomiky. Analýzou sa zistilo, že celkový počet poľnohospodárskych podnikateľských subjektov s inými zárobkovými činnosťami v roku 2005 oproti rokom 2001 a 2003 poklesol. Analýza opatrenia zameraného na diverzifikáciu poľnohospodárskych činností zo Sektorového operačného programu Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka ukázala, že najväčší záujem o finančný príspevok pochádza od subjektov zameraných na agroturistiku a vidiecky turizmus.