Makroekonomická stabilita ako jeden z pilierov rastu konkurencieschopnosti SR - Vargová, Andrea
Makroekonomická stabilita spolu so vzdelávaním, ľudskými zdrojmi, inováciou a kvalitou inštitúcií predstavuje hlavné faktory konkurencieschopnosti. Makroekonomická stabilita ako základná podmienka ekonomického rastu. Pozostáva z viacerých súčastí: dlhodobo udržateľný ekonomický rast, pozitívny vývoj platobnej bilancie, produktivity, pružného pracovného trhu, zamestnanosti a verejných financií.