Vplyv odloženej dane na vykazovanie goodwillu v účtovnej závierke podľa IAS/IFRS - Göghová, Tímea
Vznik, účtovanie a vykazovanie odloženej dane v súvislosti s goodwillom pri podnikových kombináciách. Prechodné rozdiely vznikajúce z identifikácie a ocenenia aktív a záväzkov na reálnu hodnotu k dátumu podnikovej kombinácie sú dôvodom účtovania a vykazovania odloženej dane v podniku. Vzhľadom na to, že goodwill je chápaný ako rezíduum, odložená daň nevzniká priamo z goodwillu, ale z položiek aktív a záväzkov, z precenenia ktorých goodwill vznikol.