Finančná analýza výkazu peňažných tokov - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Aktuálnu finančnú situáciu spoločnosti zobrazuje výkaz peňažných tokov, nástrojom na jej hodnotenie je finančná analýza, hlavne analýza výkazu peňažných tokov. Finančná analýza účtovných výkazov je zdrojom, ktorý pomáha sledovať potenciálnych partnerov pred začatím spolupráce a na druhej strane umožňuje ovplyvňovať procesy vo vlastnej spoločnosti podľa účtovného obdobia. Cieľom príspevku je predstaviť výkaz peňažných tokov a jeho analýzu na identifikovanie a riešenie finančných problémov a plánovanie likvidity.