Základné metódy zdaňovania miezd v OECD - Kušnírová, Jana, 1977-
Problematika zdaňovania príjmov v krajinách OECD prešla v roku 2005 výraznými zmenami. Nové definície a postupy so sebou priniesli zmeny vo vykazovaní hrubých príjmov zamestnancov. Príspevok sa zameriava na všeobecnú charakteristiku metodík a ukazovateľov používaných v rámci krajín OECD pri zdaňovaní miezd. Autorka venuje pozornosť tiež dvom základným metódam zdanenia práce - daňovému klinu a osobnej priemernej daňovej sadzbe.