Řízení talentů se musí stát strategickou prioritou
Firmy často proklamujú, že zamestnanci sú najcennejším zdrojom konkurenčných výhod. Väčšina z nich však ešte nie je adekvátne pripravená zvládnuť vyhľadávanie, motiváciu a udržanie schopných pracovníkov. Hľadanie talentovaných ľudí patrí k najvýznamnejším manažérskym úlohám. Ale konkurencia rastie a stáva sa globálnym trendom. V uplynulých desaťročiach zamestnávatelia investovali nemalé prostriedky do implementácie HR systémov a procesov. Ich snaha však nebola dostatočná. Nevyhnutnosť zmeny myslenia - plánovanie pracovných síl a riadenie talentov urobiť súčasťou stratégie spoločností. Nastal čas, aby špecialisti HR mali väčší vplyv na stratégiu spoločností a aktívne pomáhali manažérom na všetkých úrovniach.