Analýza daňového klinu podľa výšky príjmu na Slovensku - Repková, Denisa, 1983-
Analýza daňového zaťaženia práce na Slovensku pomocou ukazovateľa daňový klin a porovnanie tohto zaťaženia s medzinárodnými údajmi. Daňový klin vyjadruje rozdiel medzi čistou mzdou a celkovými nákladmi práce. Je možné ho sledovať podľa výšky príjmov, podľa počtu detí v rodine, resp. podľa rodinnej situácie. Vzhľadom na riešenie nezamestnanosti je dôležitá informácia o výške klinu a to najmä pre nízkopríjmové skupiny.