Proces fúzií a akvizícií vo finančnom sektore - Marko, Peter
V dôsledku silnejúcej globalizácie a internacionalizácie musia spoločnosti hľadať nové možnosti ako sa udržať na trhu a zachovať si konkurencieschopnosť. Tento proces prebieha aj vo finančnom sektore. Proces liberalizácie a deregulácie vo finančnom sektore urýchľuje integráciu, pričom vznikajú silné národné a nadnárodné finančné inštitúcie, ktoré si môžu posilniť svoje dominantné postavenie na globálnom trhu. Faktory ovplyvňujúce fúzie a akvizície. Ciele fúzií a akvizícií. Postoj regulačných a dohľadných orgánov. Basel II a Solvency II. Finančné krízy ako dôsledok liberalizácie finančného trhu.