Zahraničný obchod a poistenie - Serinová, Katarína
Zahraničný obchod je dôležitou súčasťou každej vyspelej ekonomiky. V čase prepojenia jednotlivých trhov, presadzovania otvorenej ekonomiky je potrebné podporovať zahraničný obchod a zapájanie sa aj malých a stredných podnikov do medzinárodnej obchodnej výmeny. Jedným z podporných nástrojov je aj poistenie vývozných úverov, ktorému sa na území SR venuje najmä Eximbanka SR.