Právne a účtovné aspekty konkurzu - Silná, Renáta, 1981-
Podnikanie i živnosť spoločností sú dané rôznymi okolnosťami. Ak sa spoločnosti dostanú do nepriaznivej situácie a stanú sa trvalo platobne neschopné, často prichádza k ich nedobrovoľnému zrušeniu prostredníctvom konkurzu a následne sa spoločnosť zlikviduje. Konkurz predstavuje širokú škálu úloh, ktoré musí správca konkurznej podstaty po vyhlásení konkurzu uskutočniť. Príspevok objasňuje tento proces z právneho i účtovného hľadiska.