Rezerva na poistné budúcich období v neživotnom poistení - Fungáčová, Martina
Princípy tvorby a výpočtu rezervy na poistné budúcich období, ktorej súčasťou, podľa nového zákona (zákon o poisťovníctve č. 8/2008), je aj rezerva na neukončené riziká. Popis metódy výpočtu rezervy, pre ľahšiu orientáciu text obsahuje aj konkrétny príklad s názornými grafickými zobrazeniami. V závere sa rozoberá test primeranosti danej rezervy, pretože práve jeho výsledkom môže byť aj potreba tvorby už spomínanej rezervy na neukončené riziká.