Faktory ekonomického rastu - Melišek, František
Problematika faktorov ekonomického rastu. Rozhodujúce faktory ekonomického rastu a ich vplyv na tempo ekonomického rastu, jeho efektívnosť a kvalitu. Klasické a najnovšie teoretické prístupy k faktorom ekonomického rastu tak, ako ich chápe neoklasická ekonómia, či ďalšie smery ekonomickej teórie. Analýza faktorov ekonomického rastu, ako technický a technologický pokrok, inovačná výkonnosť, vzdelanostná úroveň. Pôsobenie inštitucionálnch faktorov a ich hodnotenie (kvalita verejnej správy, index ľudského rozvoja, index ekonomickej slobody, úroveň daňového zaťaženia, index vnímania korupcie).