Využitie rozhodovacích stromov pri analýze chudoby - Sušienková, Katarína, 1967-
Chudoba je zložitý a vážny spoločenský problém, ktorý je predmetom záujmu odborníkov z viacerých oblastí. Na prijatie efektívnych opatrení pri jej odstraňovaní je potrebné čo najlepšie spoznať jej prejavy, príčiny, dôsledky ako aj faktory, ktoré ju spôsobujú. Využitie možnosti jednej z metód hĺbkovej analýzy údajov - rozhodovacích stromov - pri analýze chudoby. Autorky využili údaje s osobitného zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností EU SILC, ktoré zabezpečuje údaje porovnateľné pre všetky zúčastnené krajiny EÚ.