Konkurencia na zaistnom trhu - Veselovská, Stanislava, 1957-
Na území EÚ sa nachádzajú najväčšie svetové zaisťovne mníchovská - Munich Re a švajčiarska Swiss Re, ktoré majú významný vplyv na celý európsky finančný trh. V ponuke zaistnej ochrany prostredníctvom retrospektívneho zaistenia tieto bezprostredne súťažia nielen so zaisťovnami z krajín EÚ, ale i s konkurenciou z ostatných krajín. Budúcnosť retrospektívneho zaistenia.