Alkohol je ešte stále metlou ľudstva - Semanco, Emil
Podľa prieskumov Svetovej zdravotníckej organizácie patrí Slovensko ku krajinám s najvyššou mierou konzumácie alkoholických nápojov a s tým súvisiacich zdravotných a niektorých sociálnych problémov. Prijatie Národného akčného plánu pre problémy s alkoholom - jeho ciele. Zdravotné následky pitia. Zraniteľnosť mládeže, najmä dievčat. Obnovenie záchytných izieb.