Intellectual capital reporting - Tichá, I.
Rastúci význam intelektuálneho kapitálu spochybňuje doterajšie spôsoby finančného výkazníctva, ktoré nie je schopné vyhovieť požiadavkám na informácie. Článok poskytuje prehľad rôznych konceptov pre vykazovanie intelektuáleho kapitálu s uvedením kľúčových poznatkov. Vybraný zoznam praktík používaných pri vykazovaní intelektuálneho kapitálu slúži k rozšíreniu povedomia o intelektuálnom kapitáli medzi podnikateľskou verejnosťou, umožňuje posúdiť výhody a nevýhody vykazovania intelektuálneho kapitálu a prispieva k širšiemu prijatiu tejto modernej výkazníckej praxe.