Selected problems of capital assets of Czech agriculture - Rosochatecká, Eva
Na základe teoretického vymedzenia kapitálovej vybavenosti podnikov je posudzovaná výška aktív a dlhodobého hmotného majetku, vývoj vlastného a cudzieho kapitálu, vývoj výsledkov hospodárenia v období 1992-2004. Rozbor interných zdrojov financovania - zisk po zdanení, rezervy, odpisy dlhodobého majetku - za roky 2000-2005. Sledované položky sú za poľnohospodárske podniky právnických osôb. Ďalej sú hodnotené vybrané faktory, ktoré ovplyvňujú majetkovú a kapitálovú štruktúru podniku.