Prečo má Kosovo nárok na samostatný štát? - Zachar, Marián
Problematika vyhlásenia nezávislosti Kosova. Hlasy poukazujúce na porušenie medzinárodného práva alebo ústavných princípov nedeliteľnosti srbského územia. Samostatný štát a uznanie jeho suverenity hlavnými svetovými mocnosťami. Kosovská situácia a historické analógie. Kosovo v európskych súvislostiach.