Dobrá škola vždy robí človeka lepším - Semanco, Emil
Nový zákon o výchove a vzdelávaní schválený vládou Slovenskej republiky. Zákon obsahuje viaceré významné zmeny. Nanovo definuje školskú sústavu na Slovensku a zasadzuje náš vzdelávací systém do európskeho rámca. Vzdelávanie po novom. Štátny vzdelávací program vymedzuje povinný obsah, rozsah a podmienky vzdelávania. Komplexný prístup nového zákona. Vedomosti bez memorovania.