Akcie a riziká spojené s ich držaním - Izakovič, Ondrej
Zisk na akciu, cena akcie k zisku. Dividendový výnos (dividend yield). Dividendový pomer k zisku. Účtovná hodnota akcie. Pomer medzi cenou a účtovnou hodnotou. Pomer zisku po zdanení k účtovnej hodnote imania. Bežná likvidita. Pomer dlhu k vlastnému kapitálu. Pokrytie úrokových nákladov. Investičné stratégie pri investovaní do akcií.