Účtovanie tvorby a zúčtovania opravných položiek k dlhodobému finančnému majetku - Šulovská, Miriama, 1980-
Podľa zákona č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v z.n.p. je účtovná jednotka povinná ku dňu, ku ktorému sa zostavuje účtovná závierka, zohľadniť predpokladané riziká a straty, ktoré sa týkajú majetku a sú známe ku dňu zostavenia účtovnej závierky. Predpokladané riziká, straty a zníženia hodnoty, ktoré sa týkajú majetku sa vyjadrujú prostredníctvom opravných položiek a odpisov. Informácia o postupe účtovania tvorby a zúčtovania opravných položiek k dlhodobému finančnému majetku.