Cestovné náhrady v praxi - Gášpárová, Eva
Podnikateľské i nepodnikateľské subjekty v súvislosti s plnením svojich úloh často vysielajú svojich zamestnancov na pracovné cesty v tuzemsku i do zahraničia. Zamestnávateľom i zamestnancom vznikajú výdavky na dopravu, stravovanie, ubytovanie a iné výdavky spojené s pracovnou cestou. Pre vysielanie zamestnacov na pracovné cesty, uhrádzanie a zúčtovanie výdavkov platia zákonmi stanovené pravidlá. Účelom príspevku je pomôcť podnikateľským subjektom, zamestnávateľom aj zamestnancom pri uplatňovaní predpisov v praxi.