Klasifikácia bilančných teórií v teórii účtovníctva - Feketeová, Renáta, 1974-
Bilančné teórie sú pomerne mladou súčasťou teórie účtovníctva a nadväzujú na problematiku oceňovania. Bilančné teórie dávajú odpoveď na otázku, aká má byť funkcia bilancie. Neexistuje jednotná klasifikácia existujúcich bilančných teórií. Rôzne hľadiská členenia bilančných teórií.