Rezervy v účtovníctve verejnej správy - Kicová, Marianna
Účtovanie rezerv vymedzených subjektov verejnej správy (rozpočtové organizácie, štátne fondy, príspevkové organizácie, obce a vyššie územné celky) od 1. 1. 2008, kedy nadobudli účinnosť nové postupy účtovania, bolo zaradené do účtovníctva vymedzených subjektov verejnej správy v SR v dôsledku prijatia novej metodiky štátneho účtovníctva a výkazníctva. Jedným z predpokladov novej metodiky štátneho účtovníctva a výkazníctva je vedenie účtovníctva a zostavovanie účtovných výkazov vymedzených subjektov verejnej správy na aktuálnom princípe.