Vliv firemní kultury na zvládání krizí - Ruščáková, Dagmar
Dostatočne silná a prepracovaná firemná kultúra podporuje súdržnosť, konzistentnosť vo vnímaní problémov, zabezpečuje kontinuitu, uľahčuje koordináciu a kontrolu a redukuje konflikty v organizácii. Dobre pestovaná firemná kultúra je konkurenčnou výhodou a pomáha čeliť krízam. Organizácia s nepružnou, príliš formálnou firemnou kultúrou horšie reaguje na zmeny vo svojom okolí. K riešeniu krízových situácií môže významne prispieť otvorená komunikácia. Komunikácia je zrkadlom podnikovej kultúry.