Efektívna úroková miera v účtovníctve podnikateľov v SR - Maděra, František
Od platnosti nového zákona o účtovníctve (431/2002) slovenská legislatíva začína pracovať s pojmom efektívna úroková miera. Efektívna úroková miera - výklad pojmu. Pojem bol zavedený do účtovníctva v súvislosti s potrebou oceňovania majetku a záväzkov v ich súčasnej hodnote.