Všeobecná zodpovednosť za škodu v pracovnom práve - Slávik, Slavomír
Zodpovednostné vzťahy možno vystihnúť ako sekundárnu právnu povinnosť vznikajúcu subjektu, ktorý porušil primárnu právnu povinnosť vyplývajúcu mu zo zákona alebo zo zmluvy. Predpoklady vzniku zodpovednosti za škodu v pracovnoprávnych vzťahoch. Všeobecná zodpovednosť zamestnávateľa