Víte, jak vytvořit efektivní sklad? - Knut, Alicke
Spoločnosť McKinsey na univerzite v Karlsruhe (Nemecko) v spolupráci s Inštitútom pre riadenie materiálov a logistických systémov vyvinula prvú komplexnú techniku merania výkonnosti pre všetky druhy skladov. Ide o referenčný model distribučného centra ako súčasť procesu s piatimi fázami. Model bol uplatnený vo viac než 20 distribučných centrách Európy, USA a Južnej Afriky. Zistené boli nedostatky v optimalizácii efektivity v základných aspektoch výkonnosti - v procesoch, ľudských zdrojoch, riadení výkonnosti, interakcii so zákazníkom, absencii flexibility systému a v dopade na vlastníctvo. Ako zlepšiť uvedené faktory výkonnosti a ako vytvoriť efektívny sklad.