Vývoj regionálnych disparít na Slovensku - málo rozvinuté regióny - Gajdoš, Peter
Transformácia vývoja slovenskej spoločnosti ako proces prehlbovania sociálnych a priestorových disparít. Stav a vývojové zmeny v regionálnom rozvoji Slovenska. Regionálna diferenciácia Slovenska a jej sociálne pozadie. Marginálnosť územných jednotiek - multidimenzionálny problém. Špecifiká málo rozvinutých regiónov Slovenska a ich vývojové zmeny. Dôsledky regionálnych kontextov na rozvojové disponibility sídel málo rozvinutých regiónov. Možnosti riešenia problémov málo rozvinutých regiónov a území.