Zmeny vo vlastníckych vzťahoch obchodných spoločností vs. podnikové kombinácie - Ondrušová, Lucia, 1981-
Zmeny vo vlastníckych vzťahoch vedú nielen k zmenám v konkrétnej obchodnej spoločnosti a k ovládaniu podniku spoločnosti, ale zároveň aj k zmenám a ovládaniu iných obchodných spoločností, resp. k zlúčeniu, spájaniu, rozdeleniu iných obchodných spoločností resp. podnikov obchodných spoločností. Sú veľmi významnou skupinou zmien, majúcou vplyv na výšku a štruktúru vlastného imania obchodnej spoločnosti. Súčasťou zmien vlastníckych vzťahov sú aj podnikové kombinácie, ktoré v niektorých prípadoch prekračujú množinu tvoriacu zmeny vo vlastníckych vzťahoch obchodných spoločností.