Povinnosti zamestnávateľa, ktorý je platiteľom dane - Boráková, Marta
Povinnosť vedenia mzdového listu. Povinnosť vystavenia potvrdenia o zaplatení dane. Povinnosť podávania hlásení a prehľadov. Registračná a oznamovacia povinnosť platiteľa. Vysporiadanie nesprávne zrazenej dane a daňového bonusu. Zrazenie vyššej dane a preddavkov v bežnom zdaňovacom období. Vyplatenie nesprávnej sumy daňového bonusu. Zrazenie nesprávnej dane a daňového bonusu zavinením zamestnanca. Postup platiteľa, ak nie je možné zraziť daň z dôvodu nevyplácania mzdy. Lehota na odvedenie dodatočne zrazenej dane. Postup platiteľa pri nesprávne vystavenom potvrdení.