Niektoré zdroje informácií demografickej povahy o rómskej populácii na Slovensku - Šprocha, Branislav
Všeobecná charakteristika problematiky. Sčítanie obyvateľstva a Rómovia - celouhorský súpis Rómov v roku 1893, sčítania v Československu pred 2. svetovou vojnou, sčítania po 2. svetovej vojne do roku 1990, sčítania v roku 1991 a 2001. Údaje z bežnej evidencie obyvateľstva. Údaje zo špeciálnych zisťovaní, súpisov a evidencií. Terénne výskumy a údaje o rómskych osadách.