Zrážková daň z príjmov - Brnová, Miroslava
Zrazenie dane je jedným z inštitútov zabezpečenia dane pri zdroji, ktorý v zásade uspokojivo rieši otázku nielen zabezpečenia predchádzania daňových únikov, a to predovšetkým v prípade vyplácania príjmov do zahraničia, ale aj zabezpečenia jednoduchšieho a prehľadnejšieho výberu daní a tiež odbremenenia daňovníka, príjemcu platby, od povinnosti podávania daňového priznania len z titulu poberania príjmov vysporiadaných pri zdroji, čo je samozrejme výhodou nielen v prípade, ak plynú takéto príjmy do zahraničia, ale aj v prípade, ak plynu na území SR a daňovník nepoberá iný druh príjmov.