Skúsenosti z Nemecka alebo krátkodobé efekty zavedenia eura - Peter, Radoslav
Vplyv eura na vývoj reálnej peňažnej zásoby. Inflačné očakávania a rast miezd. Pokles zamestnanosti, resp. rast nezamestnanosti. Tlak na zvyšovanie sociálnych výdavkov. Výpadok nielen v spotrebiteľskej nálade, ale tiež v príjmoch verejných rozpočtov. Podobnosti a odlišnosti vplyvu zavedenia eura v Nemecku a v Slovenskej republike.