Úloha otvorených trhov na zabezpečenie bezpečnosti a spoľahlivosti dodávky zemného plynu - Ducár, Slavomír
Autorka v príspevku naznačuje nové podmienky, ktoré vytvára zmena na trhoch so zemným plynom, keď trh je liberalizovaný. Na takýchto trhoch sa mení úloha kednotlivých účastníkov, pričom je uvedených niekoľko konkrétnych atribútov, na ktoré by sa mal klásť dôraz na takto otvorených trhoch. Úloha štátu pri zabezpečení bezpečnej dodávky zemného plynu.