Potenciál sietí malých a stredných podnikov v regióne - Estélyiová, Kristína
Malé a stredné podniky (MSP) v období hyperkonkurencie prežívajú ťažké časy. Jedným z riešení ako obstáť v konkurenčnom boji sú siete spolupráce, t.j. rôzne formy voľnejších, či viazanejších združení, ktoré môžu kompenzovať nedostatky "malých" a zabezpečiť príležitosti "veľkých". Etablované siete MSP spoločne s miestnymi inštitúciami dokážu zabezpečiť všestranný rozvoj v celom regióne, pričom jeden z predpokladov úspešnosti je úroveň sociálneho a ľudského kapitálu. Analýza znalostí o sietiach, ich roly v regióne a znázornenie dobrých skúseností zo sieťovej spolupráce pomocou prípadových štúdií.