Emoce a sponzorský marketing - Bal, Charles
Sponzorský marketing je plaforma, na základe ktorej môže sponzor prezentovať svoje komerčné aktivity. V prípade športu tvorí túto platformu napätie, očakávanie, prekvapenie, uspokojenie aj sklamanie - t.j. emócie. Preto si sponzori musia uvedomiť emočné reakcie spotrebiteľov počas určitej akcie. Neuroveda je súčasťou budúcnosti prieskumov marketingu. Sponzori by mali založiť svoje rozhodnutie o partnerstve na očakávanom emocionálnom dopade sponzorovanej akcie na najrôznejšie spotrebiteľské skupiny.