Definování cíle měření intelektuálního kapitálu - Jindřich, Tomáš
Súčasný stav sledovania toho, aké sú ciele merania intelektuálneho kapitálu v podniku. Cez rôzne metódy merania sa ukazuje, že tieto ciele môžu byť rôzne, počínajúc skúmaním stability a lojálnosti zamestnancov podniku až po odhaľovanie schopnosti odborného rastu zamestnancov za účelom konkurencieschopnosti na trhu práce. Zároveň ide o nájdenie príčinných väzieb medzi jednotlivými zložkami, ktoré celok intelektuáleho kapitálu vytvárajú - zamestnanci (ľudské zdroje), podnikové procesy, zákazníci. Práca predstavuje definíciu cieľa intelektuálneho kapitálu, ktorá vymedzuje pole pôsobnosti týchto jednotlivých zložiek.