Putin 2000-2008 aneb Od chaosu ke stabilitě, nebo od demokracie k autoritářství? - Leichtová, Magda
Rast cien energetických surovín a udalosti 11. septembra 2001 - faktory ovplyvňujúce postavenie Ruska v medzinárodnej politike. Rusko ako asertívna mocnosť, ktorá v medzinárodnom systéme vyvažuje Spojené štáty americké. Najväčšie úspechy Putinovej politiky. Dôraz na záujmy celku pred záujmami konkrétneho jednotlivca. Politická centralizácia.