Kosovo: Legalizace černé stavby? - Tesař, Filip
Uznanie nezávislosti Kosova - Srbskom považované za pošliapanie medzinárodného práva a pre kosovských Albáncov - prirodzené vyústenie dlhého boja za národné sebaurčenie. Pohľad na politickú situáciu v bývalej Juhoslávii od roku 1998. Intervencia NATO. Medzinárodná dohoda z Rambouillet. Podpora širokej autonómii Kosova Spojenými štátmi americkými. Negatívny postoj srbskej vlády k otázke nezávislosti Kosova. Nezáujem o albánsku časť Kosova.