Vztah manažerských spůsobilostí, manažerských kompetencí a tacitních znalostí manažerů - Kressová, Petra
Rôzne prístupy k chápaniu pojmu "manažérske schopnosti". Výklad pojmu. Jednotlivé zložky manažérskych schopností. Tento pojem je často zamieňaný s pojmom manažérske kompetencie. Autorka vymedzuje vzájomný vzťah medzi týmito pojmami. Zaujímavou zložkou manažérskych schopností sú tacitné vedomosti, ktoré sú obtiažne vyjadriteľné, ale vysoko dôležité v samotnom výkone manažéra.